Translate

4.10.2013

Pullaa, pullaa! =)




4.10. on Kansainvälinen korvapuustipäivä.
Ei siis muuta, kuin leipomaan!


Siispä jauhoja, kananmunia,
sokeria, suolaa ja voita esiin.
Kardemummaa unohtamatta!

Kaikki sekaisin vaivataan 
ja sitten liinan alla kohotellaan...




 Valmis taikinapallo ihana 
terapoi mielesi iloiseksi. 
Jauhoja pöydälle ripota, 
kauli, käännä, kauli, väännä, 
 herkällä hellyydellä... 



Kaulittu aikaansaannos VOILLA voidellaan,
päälle paljon kanelia lisätään
sekä reilusti vaniljasokeria ja
hienoa sokeria makeudeksi...

 Rullataan,
kolmioiksi leikataan,
pystyyn käännetään
puustisiksi painellaan
ja taas kohotellaan
kunnes vielä voidellaan
ja sokeroidaan...



 Kuumassa uunissa lopuksi paistellaan
ja ihan kohta maistellaan. 

Mie laitan useimmin päälle sokeriksi 
hienoa sokeria joka on mukavampaa 
suussa kuin kova raesokeri. 
mutta kukin tehköön siinä makunsa mukaan.  

-Vaikka puustit hieman muuntuvatkin tuossa paistoprosessissa
ei se makuun vaikuta.



Tiedän kyllä etteivät kaikki naiset halua olla
 pullantuoksuisia naisia,
-äitejä, -kavereita tai -vaimoja, 
mutta minun lähipiirini ilostuu kovin, 
jos meiltä tulvii vastaan pullantuoksu
jo ulko-ovea avattaessa...