8.10.2013

Matkalaukut hankittuina vaelluskenkiä metsästämässä

 

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆


Tämä kirppislöytötaulu joka kuvassa nojailee löytösängynpäätyyn, 
etsii omaa paikkaansa makkarin seinältä.
Lähirobbarissa oli matkalaukkuja puoleen hintaan, joten saimme kaksi laukkua yhden hinnalla. (Siellä on muutes seiskaveikkaakin jälleen kaksi hintaan 7,50€) Laukkutarjouksesta tulimme iloisiksi, ensi kevään kauan kaivattu ulkomaanmatkareissu mielessämme. Edellinen yhteinen matkalaukkumme, joka oli jo maailmaa hiukan nähnytkin, lytistyi ja liiskaantui pikku pyöristään pilalle tänne muuttaessamme muuttoautossa jonkun painavan esineen alla. 

Tuohon seuraavaan pidempään lomareissuun ollaan säästetty nyt remonttien keskellä pikkuhiljaa kolmisen vuotta. Pitänee järjestää talonvahti reissumme ajaksi asumaan taloa, luomaan pihasta lumia ja kastelemaan viherkasveja (ja todennäköisesti jopa joitakin kevään uusia multapurnukoita.)

 
Ihmeesti muutes jaksavat nuo mangoldit punaruotisine lehtineen kukoistaa jopa pikku yöpakkastenkin jäljiltä callunoiden kainalossa. Pitänee siirtää nämä pienet vasta syksyllä istutetut kaksivuotiset mangoldit avomaalle, jotta ne jatkaisivat keväällä siellä kasvuaan. Isompia, keväästä asti kasvaneita mangoldeja onkin koemielessä kasvihuoneessa kasvamassa. Meillä ei suuremmin pidetty mangoldien mausta mutta siinä kasvissa on hauska koristeellinen punavihreä lehti joka piristää ulkonäöllään vaikkapa ryytimaan tai kukkapenkin väriläiskänä.
Kirppikseltä löysin muuten jo paksun pehmeäkantisen Carlos Ruiz Zafon pokkarilöydön, Tuulen varjo, omaksi matkalukemisekseni ja jonka sujautinkin jo sinne muutoin tyhjään omaan matkalaukkuuni. Pokkarin voi sitten jättää lomakohteeseen seuraaville lukemista kaipaaville suomalaiselle. Tämän kirjailijan kaikki teokset vaikuttavat mielenkiintoisilta. Taidanpa metsästää nuo muutkin pokkareina. =)


Haninkin pitää hankkia joku mieleinen lomareissupokkari, ellei hän sitten halua jättää tuota Eben Alexanderin Totuutta taivaasta sinne hotlaan, yhä vieläkin kun Hani lukee taivaskirjaa iltalukemisekseen.

Hanin vuoksi mie tuon kirjan ostinkin, koska hän oli kuullut radiosta automatkallaan Suomessakin vierailleen aivokirurgin uskomattomasta koomaseikkailusta.

(Seuraavassa hieman spoilausta kirjasta joten älä lue
jos haluat kirjan ihan itse lukea, 
vaan hyppää talvetettavan pelargonian herkän kukan alustekstiin!) 

Itse luin kirjan jo aikaa sitten kannesta kanteen (vaikka kieltämättä se onkin aika unettavaa tekstiä) koska uskoin että siitä löytyisi vielä jotakin muutakin mutta niihin sen sanoihin oli tyytyminen. Henkilökohtaisesti en pitänyt kirjan vahvasta uskontotuputuksesta
-sepä ei ollut yllätys kirjan nimi huomioon ottaen-
mutta ne lääketieteelliset seikat olivat mielenkiintoisia.

-Senhän tiesin, että meillä kullakin ON suojelusenkeli. ♥ 
Asiasta seinään, jotta kun yleensä sanotaan että  
-ota sitten huonot kengät jalkaasi sinne reissuun... 
Niin mie en ota! 

Mie otan mukaani hyvin jalalle sopivaiset ja tukevat kengät, joilla jaksaa vaeltaa pitkin rantoja ja rinteitä ja jotka varmasti kestävät reissun ajan ehjänä.

Edelliset vaelluskengät hankittiin nelisen vuotta sitten, mutta mie olen käyttänyt niitä siitä saakka kesä/talvikenkinäni niin nepä ovat nyt ihan hajalla. Jalkapöydän päälle on ilmaantunut risoja kohtia molempiin kenkiin. Eivät siis enää ole oikein vedenkestävät. Pitänee päivittää. Onhan tässä vielä onneksi aikaa, vaikka malttamattomana sitä lomareissua odotankin.Vaelluskenkiä siis etsiskelen tässä... 
Jos vaikka pukki toisi?
Taitaa olla liian kaukaa haettua... =)
Saisin ne jo ennen kevätreissua
jalkaan ajettua. PPS: 
Vaelluskengät löytyivät joulukuussa  
eli ei tuonut pukki vaan ihan itse ostin
ja ne ovat jalassa ahkerasti 
jotta muotoutuisivat jalanmukaisiksi. 6 kommenttia:

Judy kirjoitti...

Beautiful geranium!! I love that sign from the flea market!!!

aimarii kirjoitti...

Hyvät ja jalalle sopivat kengät on ihan tärkeintä, että vaelluksesta nauttii. Jos jaloilla on huono olla, niin koko vaeltajalla on huono olla. Melko riskaabelia on lähteä uuden karheilla maastureilla pitkälle vaellukselle. Itselle nätä nykyä passaa parhaiten karkeakuviopohjaiset saappaat, mutta polkuni ovat joskus melko vetisiäkin.

Una kirjoitti...

Niin... Siksipä miekin nyt jo etsin vaelluskenkiä että niitä ehtisin jalkoihini totuttaa jo hyvissä ajoin...

Una kirjoitti...

Thank you dear Judy.:)

Anonyymi kirjoitti...

Totuus Taivaasta on hyvin lohduttava, ja suuri IHME.

Una kirjoitti...

...mutta siinä ei ollut mitään uutta... =)

Innostuimme kirjasta koska koko ajan sitä lukiessamme odotimme jotain uutta, mutta näitä samoja asioita on ihmiskunta kertonut aikojen alusta... =)