4.4.2013

Tämä aika vuodestaLievä kaaos? 
Ei, ei. Ihan onnellinen tapahtuma tämä on. 
Sellainen jokakeväinen ilonhumpsahdus.  
Yksi huone on varattuna näille 
kaikenkirjaville multapurnukoille.

Kirjoitan kauppalappuun: 
-Lisää multaa 
-Osta ruukkuja muutamille yksilöille... 

Suren hieman muutaman taimen puolesta 
jotka eivät pitäneetkään koulinnasta. =(

Toivon hyvää onnea 
kaikkien muiden kasvulle.
Kunhan vaan tuo daalia ei menisi
liiallisuuksiin kasvussaan,
sillä en saa sitä ulos vielä aikoihin...

 

Tälle illalle 
varaan kutimuksen 
( = neuletyöni, kirj. huom.) 
lisäksi nenäliinoja olohuoneeseen 
sillä tv:sta on luvassa 
muistelujaksoja ja hääkohtauksia Kauniissa ja rohkeissa.
 Ronn Moss (hänkin muuten on kalat!) jättää tänään sen sarjan...

-Voi olla, että miekin nyt menetän
viimeisenkin mielenkiintoni rippeen sen sarjan katsomiseen...
Mutta jäähän mulle vielä Emmerdale. =) PS:  Tiina, kun kommenteissa pohdimme daalia latvomista, sain kysymyksen  ujutettua ko asiasta Green Caren fb-sivuston kyselytynnille ja arboristi-puutarhuri Minna Toivanen ystävällisesti vastasi näin: 

"Kannattaa toki latvoa venahtanut daaliasi, jotta se haaraantuu ja tukevoituu. Jätä vartta kuitenkin noin 10 cm tai siten, että jää muutama terhakka lehti latvontakohdan alapuolelle. Latvonnan jälkeen on hyvä aloittaa myös lannoittaminen kasteluveden mukana, se osaltaan vahvistaa taimen kasvua. "

Kiitos Minnalle vastauksesta! 
Nyt uskalla latvoa daalian. =) 

13 kommenttia:

 1. Ahkerasti olet taimia istuttanut. Minulla vieläkin suunnitteluasteella, taidan olla vähän maijamyöhänen.Tolle ne siemenpussukat ovat kaapissa sievässä järjestyksessä. Taimikasvatus on meillä vähän haastavaa, saattavat päätyä kissojen ruuaksi. Onnistuneita istutuksia sinulle:) P.S Minun lempisarja tällä hetkellä on ehdottomasti HAKEKAA KÄTILÖ, perjantai- iltaisin TV1 klo 19.00

  VastaaPoista
 2. Hei Evangelina =)

  Oi, siulla on kissoja. <3

  Tiäkkö, eräänä keväänä näiden mun vinttikamarin aarteiden kimppuun pääsi yksi piski joka teki selvää monista taimipurnukoistani ja sai aikaan kamalan sotkun... =/ Piskin omistajista se oli tosi hauskaa, ja he halusivat oikein nähdä uusintana, kuinka piski sen teki... Hoh hoijaa... =(

  Ihan hyvin vielä ehdit kasvatella siemenistä taimia. Mie olin ehkä liiankin aikasessa. Mullakin tosin odottaa parisenkymmenkunta pussukkaa suoraan maalle kylvöä ja jotkut siemenet kylvän sisälle ruukkuihin tämän ja ensi kuun aikana.

  Miun Mama myös tykkää tuosta Kätilö-sarjasta, on kehunut sitä kovin. =)
  Itse en vaan ole yhtään jaksoa nähnyt. Tai harvemmin edes yleä katselen. Joitakin leffoja ja luontodokkareita ehkä. =)
  VastaaPoista
 3. Ai niin..tulikin kiire telkkarin ääreen :-) Ritke, Ritke miks meet pois..

  VastaaPoista
 4. Ai niin..unohdin että "Ritke" on sarjassa viimeistä kertaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snif. Siinä se nyt meni. Viimeinen jakso with Ridge.

   Poista
 5. Aikamoinen ilonhumpsahdus siellä sinulla. Daalia onkin jo aika pitkällä. Ehkä se jo kukkii kun siirrät sen ulos.
  Multaa minäkin raahaan joka kauppareissulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Humpseja ovat juu. :) Ja juu, turhankin pitkä on jo daalia...

   Poista
 6. Voi ei Una! Mie en uskaltaisi tuoda meidän koiraa ollenkaan kylään, sitä ei voi vahtimatta jättää. Harvoin se osaa käyttäytyä vieraissa, eikä kuuntele komentojakaan innoissaan... siten ehkä ymmärrän miltä semmoinen hävitys tuntuu, enkä tajua tuollaisia koiranomistajia, jotka vain nauraa! Ärsyttävää...

  Kotona kaikki onkin pois koiran ulottuvilta niin ei ole tullut tuhoja :)

  Täälläkin alkaa olla taimipöytä pullollaan... Ehkä ne purkit johonkin mahtuu. Taimien kehitystä on kiva seurata :) Oikeastaan lähdin pitkästä aikaa kommentoimaan, koska minulla myös daalia alkaa olla samassa vaiheessa. Toin sen liian aikaisin sisälle ja vaikka on ollut aurinkoista, sen kasvu on hieman honteloa, eikä sellasta tuuheaa niinkuin ostetussa taimessa. Mietin sen latvomista, että tuuheutuisi (ja saisi lisätaimen)? :D Oletko koskaan kokeillut tai kuullut daalian latvomisesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina! :)

   Mie olen itsekin latvomista miettinyt ja pohtinut, koska tämäkin yksilö alkaa olla huolestuttavan honkkeli. En tajunnut että jotenkin tänä keväänä kaikki kasvienalut alkoivat hurjalla vauhdilla kasvaa! Tosiaan varmaan tämä parin viikon auringonpaiste? Täytyy tutkailla daaliasivustoja, voiko kasvin latvoa?

   Poista
  2. Heissan! Nyt minulla on ensikäden vastaus pohdintaan: kyllä voi latvoa! Muutaman päivän vain kesti, niin latvontakohdan alle jääneissä lehdenhangoissa olevat pienenpienet sivusilmut alkoivat kasvaa ja kurottaa valoa kohti :) Kylläpä tuntuu menevän ihan liian helposti daalian hoito, yleensä töpeksin sen talvehdinnan kanssa jotenkin... Odotan vielä, juurtuuko hiekansekaiseen multaan tökkäämäni latvapistokas, se on vielä aivan nuupallaan.

   Plantagen http://www.plantagen.fi/puutarhavinkit/vinkit_vaiheittain/nain_onnistut_daaliat/
   tarjosi seuraavaa tietoa: "Daaliasta tulee tiheämpi ja tuuheampi, jos se latvotaan 15 cm:n pituisena. Silloin se haarautuu ja kasvattaa useampia kukkavarsia."

   Myös vanha kunnon p.netti antaa tietoa http://puutarha.net/artikkelit/111/viikon_kysymys_daalioista.htm

   :)

   Poista
  3. Kiits! =))) Miekin tässä yksi päivä jo tonne juttuuni lisäsin siulle vastauksen. =) Ollaan toisiamme ajateltu ja tietoa haettu! <3<3<3<3

   Vielä en ole uskaltanut. Odotan että kuu on sopivassa asennossa... =)

   Poista
  4. Heh! No nyt meillä on tietoa monesta lähteestä :) Aina parempi eikö vain! Itse vaan ronskisti laitoin verson poikki, kuun asennoista välittämättä... Joskus puutarhurin pitää olla vähän tyly saadakseen aikaan kaunista! Odotan kuvia kesäisistä daalioistasi <3<3

   Tykkään muuten tuosta Minnasta, ainakin sen perusteella mitä nyt tv:ssä Edenissä olen nähnyt jo monen vuoden ajan. Kiitos myös fb-linkistä, mulle uusi sivu =) Jatketaan viherpeukalointia!

   Poista
  5. Peukaloidaan vaan. =)

   Tässä unohtuu välillä nettimaailmakin kun kiertelee pihalla etsimässä uusia keväänmerkkejä. =)

   Ai niin teeveestähän tuo ystävällinen naishenkilö olikin tuttu. =)

   Poista


♥ Kiitos kommentistasi! ♥