4.7.2012

Maariankellot ovat auenneet


 
Maariankello, Campanula medium, tai Canterbury Bells,
 kukkii vihdoin! Reilun vuodenhan mie niitä kukkia olenkin odotellut. =) 

Jännitin talvella, pärjäävätkö lehtiruusukkeet ihan mukamas noin vain ilman suojausta pakkaset, viimat, pupuset ja fasaanit. Eläimet eivät ainakaan niihin koskeneet vaikka lehtiruusukkeet olivat vihreinä hangen alla, eikä siis talvikaan niitä lannistanut. Onneksi. =)

Keväällä yhä vihreät lehtiruusukkeet heti piristyivät maan sulaessa ja alkoivat kasvattaa pitkää kukkavanaa ja lukemattomia kukkanuppujaan. Nuppujen aukeaminen vaan kesti ja kesti, ja odottavan mieli oli hyvin-hyvin malttamaton. Nyt kukat ovat jo muutaman päivän meitä ilahduttaneet ja mie olen saanut mielenrauhan. Nyt tiedän millainen kukka on Maariankellossa. =)
 ♥ 


Kauniita ne ovat. Kaikki värit.  Kukkakärpänen tutkimusmatkalla...

 Kerrottuja yksilöitä...
Hiukan yksinkertaisempi violetti kukka.

Kiitos kauniille kelloille, 
ihanille arjen ilahduttajille. 


6 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Todella kaunis tuo Maariankello, ja on varmaan jännittävää seurata miltä istuttamasi kukat luonnossa oikeasti näyttävät. Ensimmäinen kesä varsinkin yhtä elämystä?

Minä olen selvinnyt muutosta hengissä ja kaikki alkaa olla paikoillaan ( tai- paikoillaan ja paikoillaan..aika näyttää)
Nyt on ihanaa väljyyttä ja lämpöä.
Tästä vanha tykkää!

hanne virtauksesta kirjoitti...

Ihania, kauniita!!

Eko kirjoitti...

Hienoa tunnelmointia kesäisten kukkien väri loistossa.

Una kirjoitti...

Kiiokset Anna, Hanne ja Eko =)

Sellainen hankala puoli näissä kellokukissa on että niiden kukat painavat valtaisasti kasviin nähden ja runko täytyisi hyvin tukea jo ennen kukintaa, mut mie vaan en tiennyt sitä. Nyt tiedän. =)

jl kirjoitti...

Ai sinulla on kerrottuja osa noista maariankelloista, aika veikeitä. Ja jännän värisiäkin ne. Minulla on violetin ja valkoisen lisäksi paria eri vaaleanpunaista, kaikki samasta siemenpussista. Muistithan kylvää tänä keväänä lisää siementä, että kukkisi joka kesä, kun ovat kaksivuotisia. :)

Una kirjoitti...

JL =)

Juuh, olen laittanut lisää siemeniä multiin mutta niistä ei tainnut itää kukaan.

Toisaalta, miulla on kukkapenkkejä määrällisesti vain pienellä alalla, joten tuo suurikokoinen kukka on nyt nähty ja on muiden kukkakokeilujen vuoro. =)