29.7.2012

Jotain uutta & jotain vuoden vanhaa


Kruunuvuokko, eli anemonia, Anemone coronaria on uusi tuttavuus miulle. Tässä kukassa ihan ihka ensimmäinen sellainen violetti yksilö. Valkoisia odotan niin ikään kohta puolin kukkivaksi. Jostain syystä varikset kaivelevat näiden juuria esille, ja monta kukkaa on siksi läkähtynyt kuoliaaksi. =( Siksi hankimme kukkapenkin viereen kumisen käärmeen pelottamaan linnut tiehensä ja kyllähän se tehosikin.  Ainakin variksiin. Fasaani ei ole moksiskaan pelokkeesta joten se taitaa olla hieman huononäköinen lintu... Oisko likinäköinen? Vaiko kaukonäköinen jos ei kerran lähellä olevaa vaaraa huomaa? Tiedä häntä.
Toista kesäänsä pihassamme elelee tämä Pink Fantasy clematis. Sille täytyisi tehdä jo ihan oma teline, jossa se voisi kiivetä. Paljon täytyisi, mutta taloremontti vie jopa muistin.
-Siltä ainakin tuntuu. =)
4 kommenttia:

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää loppukesää.
www.ttvehkalahti.blogspot.com

Una kirjoitti...

Hei Teuvo, kiitos ja terveisiä Noormarkkuun.

Irene kirjoitti...

Kruunuvuokkoja minullakin oli yhtenä vuotena. Ne olivat kauniita.
Tuosta vaaleanpunaisesta kärhöstä tulee jostakin syystä mieleeni Linnanmäen vaaleanpunainen hattara lapsuudesta.

Una kirjoitti...

Irene =)

Nam, nam, hattaraa. =)

Liilojen vuokkojen joukkoon oli eksynyt myös vaaleanpunainen. Se yllätti miut iloisesti. Valkoiset eivät ole vielä auenneet, mutta ne onkin myöhemmin istutettu, kun lähimarketista sain puoleen hintaan ne joskus kesäkuun puolella. Toivottavasti nekin ehtivät kukkia...