2.5.2012

Jouluhyasintteja toukokuussa♥ 
Viime syksynä laitoin Mamani antamat kuivatut jouluhyasintin sipulit maahan. Lämmin syksy sai ne kasvamaan miltein nupuille asti, ennen kuin pakkanen ja lumi sitten saapuivat. Luulin että kasvit olisivat mennyttä. Mutta ei, nyt kun lumi suli, hyasintit jatkoivat siitä mihin jäivät viime vuoden puolella: kukka piti saada auki.
Ja se tuoksu... mmmmm...

Älä siis heitä pois joulukukka-asetelman kukkineita hyasintteja. Laita ne paperipussiin kesäksi ilmavaan paikkaan kuivumaan ja istuta sipulit myöhään syksyllä maahan. Jos et omista omaa maata, istuta ne vaikkapa metsään, mietintäkannon juurelle tai vaikka jonkun rakkaan puutarhaan tai haudalle... ♥  4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iske vaan kaikki, niin hyasintit sun pääsiäissipulit maahan, niin ja ne äitienpäiväruusut. Ne voi täysin melkein unohtaa vaikka johonkin sopivaan nurkkaan suojaan (kunhan ne rikkaruohot hoitaa).
Siellä ne varmaan ent. kotipihassa vieläkin kasvaa, ja kuten arvaa niin hyasinttii olikin aika paljon.
Vuosi vuodelta lyötiin vetoa että minkä värisenä ne ruusut nyt puhkeaa, oli samassa ns juuripaakussa 4 väriä, saattoi samassa oksassakin olla valkoinen, syvän punainen ja siitä keskeltä kukkanen.
Kokeilin tuolla idässä mutta siel kukka jäi lehtien varjoon.

Hyvää kevättä.

t. Gina

Una ♥ kirjoitti...

Heips Gina!!!


Tää on ihan varmasti jotakin telepatiaa koska tänään juuri olen miettinyt mitä siulle ja samoin Satulle kuuluu!! =)

Puita liiteriin roudatessani muutaman motillisen, tulitte mun mieleeni. =)


Juuh, ruusuja en toki koskaan ole saanut, enkä oikeastaan joulukukkiakaan mutta onneksi olen muilta saanut noita sipuleita.


Siulla on ollutkin ihmeellinen ruusu. =) <3

Juur huomasin äsken sellaisen vadelmapensaan puutarhalehdessä jossa on kolmea eri väristä vadelmaa; mustaa, keltaista ja punaista. Vähän kuin siun ihmeruusu. =)))

Henrietta Hassinen kirjoitti...

Mä en osta enkä saa hyasinttejä jouluisin kun tuoksuvat liian voimakkaalle mutta voisin syksyllä ostaa sipulia maahan. Näin Hollannissa niin hienoja hyasinttipeltoja ja kukkapenkkejä että alkoi ite thedä mieli kans. Ulkona niitten tuoksu olis ihana:)

Una kirjoitti...

Hei Hnerietta =)

Enpä miekään ikinä ole saanut hyasintteja jouluna. =)))
Mutta sain nämä sipulit sitten kevättalvella. Nyt muistan etten saa liian aikaisin syksyllä laittaa kukkasipuleita maahan. =)

Voi Hollannin kukat ovat varmasti olleet ihastuttava kokemus... <3