10.1.2012

Tiesitkö tämän:

Mr Charmantti ei ole koskaan pitänyt melua lahjoituksistaan. En tiedä kenenkään muun presidenttiehdokkaan tai edes presidentin antaneen omistaan näin paljoa kuin hän on tehnyt pyyteettömästi: Kansanedustajan palkkio hyväntekeväisyyteen 


Sauli Niinistön piti kansanedustajaksi palattuaan nostaa vuosia suurpalkkaa Euroopan investointipankista. Hän kuitenkin lahjoitti kansanedustajan palkkionsa kokonaan hyväntekeväisyyteen. 

"Niinistö saa Euroopan investointipankista vuosien ajan siirtymäkorvausta, joka on selvästi kansanedustajan palkkaa suurempi.EIP:n siirtymäkorvauksen suuruus riippuu Niinistön muista ansioista. Kansanedustajan palkkio ei sitä syö, mutta esimerkiksi ministerin tai puhemiehen palkka pienentää korvausta.Niinistö sanoo ymmärtävänsä hyvin, ettei kaksoispalkkausta pidetä hyväksyttävänä. Hän korostaa arvostaneensa ja tukeneensa erityisesti SPR:n toimintaa Thaimaan tsunamin jälkeen. 
- Toinen vaihtoehto kansanedustajuudelle oli, että olisin palannut Suomeen, nauttinut tätä siirtymäkorvaustani ja ryhtynyt työhön jossakin kansalaisjärjestössä, vaalien ylivoimainen ääniharava paljastaa. 
Niinistö kertoo laskeneensa, että verojen jälkeen kansanedustajan palkkiosta jää lahjoitettavaksi 2 500-3 000 euroa kuukaudessa.Varovaisesti laskien hän antaisi hyväntekeväisyyteen noin 90 000 euroa, jos lahjoitussumma olisi kolmen vuoden ajan 2 500 euroa kuussa. 
Saajien listalla ovat ainakin Suomen punainen risti ja Mannerheimin lastensuojeluliitto. 
Niinistö vertaa lahjoituksia osakesalkkuun.- Miksi sitä nyt sitten kutsuisi, vaikka hyvän mielen salkuksi. Luulen, että siitä koituu kovemmat osingot loppujen lopuksi.
-Iltalehti 21.3.2007- Tukikummit-säätiö: 


Sauli Niinistö perusti v: 2007 yhdessä Hjallis Harkimon kanssa Tukikummit-säätiön ja lahjoitti yli 120.000 euroa "pesämunaksi" hyväntekeväisyyteen, joka käytetään nuorten auttamiseksi. Tukikummit-säätiö on perustettu tukemaan kaikkein vaikeimmassa tilanteessa olevia lapsia ja nuoria Suomessa http://www.tukikummit.fi/


Eräs uudempi uutinen:


"Veikon poika Heikki Hursti aikoo antaa tukensa Sauli Niinistölle. Miten köyhien puolustaja hyppää kokoomuksen kelkkaan: " Esimerkiksi kaikki Saulin kolumnien tuotot menevät suoraan meidän yhdistyksen tilille. Muutkin poliitikot lupaavat joulujuhlissa aina vaikka mitä, mutta ei sieltä mitään kuulu. Sauli on ainoa, joka on oikeasti tehnyt jotain." 
-APU-lehti 25.8.2011- 

Lisäksi presidenttiehdokas Sauli Niinistö lahjoittaa joka kuukausi valtiolle 7 000–7 500 euroa. Sen verran ovat yhteenlaskettuna kansanedustajan, ministerin, puhemiehen ja hovioikeuden neuvoksen eläkkeet, joita Niinistö ei nosta, vaikka ne hänelle kuuluisivat. 

PS: Onnea uudelle presidentillemme. =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


♥ Kiitos kommentistasi! ♥