31.3.2010

Jonkun muun reitillä

...


Vain tämä yksi kukka jaksaa enää nostaa päätään keväänkeltaisesta narsissijoukkueesta joka hiljattain kukoisti olohuoneessamme. Nostin kuihtuneiden sipulikukkien ruukut takapihalle ja auringon pilkahdettua eräänä taannoisena päivänä nappasin kuvan tuon viimeisen kukan hehkusta. Vaikka se onkin orvon näköinen ressukka näin yksinään, laitan sen näkyville. Ehkä alitajunta yrittää jättää jollekin asialle jonkinlaiset jäähyväiset...


Ajattelin nyt kyllä ottaa käyttöön viimein joululahjaksi saamani ihanan lahjakortin kukkakauppaan ja hakea sieltä jotakin kaunista mieltä piristämään. Silmien iloksi. Ja jos vaikka Muruset sattuisivat pääsiäisenä piipahtamaan luokseni, hehkuisivat kukat heillekin. Toivottaisivat tervetulleiksi. Halaisivat joka katseella.


Käteni tuoksuvat muurahaismyrkylle, vaikka olen ne moneen kertaan pessyt. Yöllä mustat muurahaiset yrittivät valloittaa nukkuessamme meidän keittiömme. Juuri muutenkin kaikkia elukoita painajaisunessani nähneenä menin viiden maissa keittiöön juomaan vettä ja valot laitettuani näin ötököitä ympäriinsä.

Muurahaistorjuntajauhepurkki, joka oli vasiten jätetty tähän asuntoon, tuli kyllä tarpeeseen. Nyt purkki on tyhjä. Punaista hengitykseen käyvää jauhetta on roskakaapin sokkelin alla, jääkaapin alla sekä sähköhellan alla. Paikoissa joista muurahaiset pinkoivat pakoon.

Tällä hetkellä keittiössä ei näy yhtään öttiäistä vilistelevän ympäriinsä, etsimässä Hanin illalla tekemän voileivän murusia puiselta leikkuulaudalta, tai maistelemassa hurmoksessa minun mukini ympärillä pöydällä olleita kuivuneita makeita Sprite-pisaroita. Nyt ei pitäisi olla muruakaan eikä yhtään ruoan tippaa keittiötasoilla houkuttelemassa ylimääräisiä asukkaita. Talo taitaa sijaita muurahaisten ikiaikaisella reitillä. Anteeksi vaan muurahaiset...
...

7 kommenttia:

 1. Meidänkin narsissikimppu alkaa olla loisteliaimmat päivänsä nähnyt..
  Hus pois murkut sieltä toisten köökistä!

  VastaaPoista
 2. Tiedätkö mikä auttaa muurahaisiin? Ne ei tykkää koulutaululiidusta ja jos vetää niiden reitille liidulla viivan, ne ei mene siitä yli. Pitää siis vain tietää, mistä niiden tie kulkee. Meillä ne yrittivät ulkona yrttiruukkuuni ja kun vedin ruukun alaosaan liituviivan, ne kääntyivät heti takaisin ja jättivät ruukun rauhaan. Kerran yrittivät ulko-ovesta ja pistin ulkopuolelle liitupalan eivätkä enää yrittäneet.

  VastaaPoista
 3. Minäkin kuvasin narsisseja :)

  VastaaPoista
 4. Muurahaiset ovat jokakeväinen riesa, jos asuu lähellä maata. Allun ehdotus koululiidusta kuulostaa mielenkiintoiselta. Mikähän siinä liidussa inhottaa..?
  Pitääpä kertoa pojalle- hänellä on tuo ongelma.
  Mistähän johtuu sekin, että leikkokukat ei kestä..ne kuivuvat maljakossa parissa päivässä?

  VastaaPoista
 5. Mullakin on ollut koo talven niitä murkkuja...
  olen jo tottunut tavallaan heihin..
  Täytyypä ottaa koulusta liitua...

  kaunis kuva...

  VastaaPoista
 6. Tuo liitukonsti täytyykin kokeilla, meillä on töissä muurahaisia yleensä keväisin paljon.
  Purkit tehoavat harmi vaan hitaasti.
  Liitu olisikin siistimpi konsti kuin suolan ripottelu.
  Sekin tehoaa.

  VastaaPoista
 7. Virva
  Mie pelkään tuhonneeni nyt ne edelliset sipulit kun vein ne kylmään. Ne olisi varmaan pitänyt jättää vaan sisätiloihin kuivumaan...
  Glups...


  Allu
  Kiitos! Tuota kokeilen heti kun löydän kaupan jossa on liituja myytävänä. =)  Haneli
  Niitä ei voi olla kuvaamatta. =)
  Miekin kuvasin taas sellaisia tänäänkin. =)


  Anna
  Voi elä sano ettei leikkokukat kestä, kun toin kotiin tänään sellaisenkin...


  Hanna
  Meillä jo väliin hämähäkki vähensi muurahaispaljoutta mutta nyt ne kulkevat eri reittiä ja hämis ei tavoita niitä...  MK =)
  Suolaakin voisi siis kokeilla?
  Kiitos siitäkin vinkistä. =)


  Ja kiitos kukkasista!!!
  Kurkista tuosta ylemmästä postauksesta mitä Siun lahjakortillasi hain tänään kukkakaupasta. =)))


  Lisää kuvia on takuulla tiedossa...

  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista


♥ Hei! Jätä puumerkki käynnistäsi! ♥