3.3.2010

Eilisessä

...Noh, se tien auraajamies taisi olla pahalla päällä? Eilen aamusella kolasin lumet taloyhtiömme pihasta ja olin juuri portilla siistimässä tietä nostellen lumikolalla auran jättämää jäisten lumilaattojen korkeaa kynnystä tienreunan penkalle, kun aura menikin tietä pitkin uudestaan.
Kuljettaja hidasti vauhtiaan pysähdyksiin saakka siinä kohdallani, avasi ikkunansa ja mie nostin päätäni ja katsoin uteliaana, hymyilläkin taisin. Kai kuvittelin että kaikki ovat iloisia eilisen päivän johdosta, koska hetkeä aikaisemmin naapurimies ainakin oli iloisesti tokaissut: Hyvä, hyvä! Kun näki minut lumikolan varressa, aamun lehteä postilaatikostaan hakiessaan. =)
Kuvittelin, että auraajamies tokaisee jotakin runsaasta lumesta,
tai sanoo vaikka että onpas keväinen päivä! Heh. =)

-Pitäkää ne lumet vaan siellä omalla tontillanne, mies äkisti ärähtääkin äkeissään korkealta ikkunastaan.
Minä vaan katson miestä epäuskoisenihmeissäni ja kiskon pipoa takaraivon kautta pois silmiltäni.
-Ai... jaa... saan sanottua vastaukseksi. Mies murisee jotain muutakin, kiskoen jo ikkunaansa kiinni ja minua on alkanut siinä vaiheessa leveästi hymyilyttämään. Tartun lumikolaan jatkaen vaan sisukkaasti työtäni kuin ei välikohtausta olisi sattunutkaan. Enhän mie tielle niitä lumia kasannut. Mies jatkoi matkaansa työnnellen edelleen jäisiä kasoja aurallaan tien reunoille mennessään.

Kaikki siivoavat tonttien porteilta ne jäälohkareet jonnekin sivuun, koska ne jättävät ison ruman, vaikeakulkuisen töyssyn siihen pihatien päähän. Kaikki nostelevat lumia penkkojen päälle, jotka ovat niin valtaisan korkeita että moni joutuu jo miettimään, mihin ihmeeseen sitä lunta veisi. Mutta ei sitä kukaan tielle kasaa.
Ehkä auramies oli jo hermostunut tämän talven lumeen ja sen auraukseen? Muutamaa tuntia myöhemmin pihamme peittona oli jälleen noin viisi senttimetriä korkea uusi lumi. =)

Loppupäivä menikin yhteisymmärryksellisissä merkeissä. Ei sen auraajan kanssa jota en onneksi enää nähnyt, vaan päivän ainoan vieraani, joka oikeastaan ei ollut edes vieraani, vaan teki omaa työtään ja minä hetkellisesti liityin hänen työhönsä, ja kaikkien ihanien puhelimitse, muun muassa onnittelulauluin, postikortein ja sähköisesti onnitelleiden, sekä illemmalla Hanin ansioista, joka vei miut kaupungille ja käski valkata mieluisimman tulppaanikimpun ja yhden toisenkin ihanan lahjan. Tulipa pitkä lause. =)

Eilen näin, kuulin, sain ja tunsin sielussani paljon kauniita asioita. Eilisessä oli monta onnellista hetkeä. Kiitos kaikille jotka niitä hetkiä saitte aikaan.
Kyllä te tiedätte... ♥
Tyttärenikin oli eilen iloinen monesta asiasta, ja muun muassa kolmen päivän suojasäästä. Mie en tästä säästä oikein osaa iloita niissä markettien sohjopihoissa, joissa mun talvikengät alkoivat estelyistäni huolimatta kylmästi juoda kuravettä. Minä pidin niistä pikkupakkasista. Nyt on selvä kumisaapaskausi. On hankittava saappaat siis..

Suojasää muokkasi maailmaa puidenkin lumitaakoissa.
Kaikki omituiset puihin tarttuneet hauskat ja aavemaiset lumimöhkäleet ovat sulaneet, menneet rikki ja pudonneet. Puissa ei näy enää oksiin tarttunutta valkoista kuuttia, ei lumisia pulleita lintuhahmoja eikä ylläoleva muumipeikko seiso enää rajapensasaidan seassa hymyilemässä. Muumi on kadonnut. Vaeltanut muumilaaksoon katsomaan onko Nuuskamuikkunen jo palanut talvireissultaan. Vai onko vielä liian aikaista toivoa sellaista? Kevättä ja Nuuskamuikkusen paluuta. Luntahan vielä riittää. Auraajillekin... =)

PS:

Lumi koettelee jo naapurisopua

05.03.2010 8:05

Kun lumet eivät mahdu omalle tontille ne työnnetään naapurin puolella tai katualueelle. Tämä koettelee naapurisopua ja poliisia on jo pyydetty paikalle ratkomaan lumiriitoja. Se on turhaa. Sopikaa keskenänne, toteaa ylityöllistetty poliisi.

Myös kaupungin kunnossapito joutuu tekemään ylimääräistä työtä asukkaiden ajattelemattomuuden vuoksi.

Moni miettii jo omaa vastuutaan sinä tapauksessa, että kattolumet putoavat naapurin auton päälle. Hyrylässä kattolumiporukka pudotti lumet naapurin veneen päälle huolimatta varoituksista.

Keski-Uusimaa 5.3.2010

....

7 kommenttia:

mm kirjoitti...

Ei sille mahda mitään, että "paha kello kuuluu kauas", eli pahaa mieltäkin voi levittää niin kuin tuo auraaja teki. Ymmärrän sen vielä paremmin siksi, kun vähän vastaavaa tapahtui meillekin viime viikonloppuna - ärähdys vastauksena omaan hymyyn.
On tärkeää, että on myös hyvän mielen levittäjiä, sellaisia kuin sinä!

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Niin, meillä auraajamies on joka aamu vetänyt lumen takaisin, portillemme, kun on oma piha käsin lapioitu, postilaatikonkin eteen. On ollut paljon töitä..

hanne kirjoitti...

Mun naapurimies tuli ystävällisesti pudottelee lumia osalta mun katolta...
Ei kait uskonut että minä voisin mennä katolle...
Onneksi mulla oli kuoharipuloo jääkaapissa...

Mielenkiintoisia tarinoita on tämä oiekea talvi meille tuonut..

Thilda kirjoitti...

Ahaa, se oletkin SINÄ joka olet syypää talven kaikkiin lumihankaluuksiin koko Suomessa ja varmaan muuallakin! ;D

Muumin kuva on söötti. Ihan selvä muumi. Kun olin pieni, veimme tarkasti kaikki joulukuusesta varisseet havunneulaset muurahaispesään. Ehkä muumiperheellekin pitäsi säästää jotain, saisivat masun täyteen neulasia ennen talviunosia.

Unelma kirjoitti...

Lumiauramiehillä on nyt pipo tiukalla. Meidän taloyhtiön edessä auramies vei mukanaan kaksi metallista postilaatikkoa, siellä ne hangessa lojuivat murjottuina. Asuntomme kohdalta kaatui pesasaitaa, hirvittää oikein lumien mentyä käydä toteamassa vahingot.

Harakka kirjoitti...

Olipas äkäinen lumimies!
Mutta onneksi annoit hänelle edes pienen hymyn, jos vaikka ajattelis sitten pahoja sanojaan ittekseen..

Kyllä nyt lumi saa kyytiä, vaikka lisdää tulee koko ajan meilläkin!

Una kirjoitti...

MM ♥
Hannele ♥
Thilda ♥
Hanne ♥
Unelma ♥
Harakka ♥

Juu täytyy myöntää syyllinen olevansa kaikkeen tähän lumeen.
Toivoin valkoista lumista joulua ja kunnon vanhanaikaista talvea ja paljon lunta.

Pitäisi hiukan miettiä
mitä toivoo, toivoo, toivoo... =)