23.1.2010

Kyllä olikin kaunis päivä

...Mutta aika kylmä. -16 astetta oli kun käväisin perunoita ostamassa. Huomenna, sunnuntaina pitää saada perunamuusia.
Ja lihapullia.
Aurinko sulattelee jo jääpuikkoja kattojen räystäisiin ja karistaa lumikinoksien korkeutta.Näyttää silti yhä sitkeästi ihan talvelta. Ja tuntuu myös. Heti sormet jäätyivät kun oli hetken ilman hanskoja ja Maman neulomia tumppeja, tai vanttuita, kintaita, kuinka nyt kukakin haluaa niitä kutsua. Yhden sellaisen olin jopa pudottanut tuolle lumiselle kujalle mutta huomasin onnekseni sen pian ja palasin takaisin hakemaan kaunista tumppiani.
Joulun jälkeen oli onni kun tuikkukynttilöitä sai iiison läjän jo kadonneiden tilalle. Aarrelaatikko on taas täynnä iltatulia. Joka ilta pitää tuikkulyhdyssä olohuoneen pöydällä palaa valon kajastus. Miniatyyri takan korvike. =)

Minulla on 10 kpl Partylite tuikkusten läpinäkyviä kuppeja, joita pesen ja varovasti irroitan tuosta kaupan halvemmasta kynttilästä pois alumiinialustan ja tungen kynttilän pestyyn ja kuivattuun Partylite-alustaan. Valo ja liekki näkyvät kirkkaasta alustasta paremmin. Pienellä vaivalla. Kynttiläkin palaa paremmin loppuun. Ja taas niiden palettua kerään läpinäkyvät talteen tiskiin... =) Pikku kierrätystä.


Ne alumiiniset alustat olen kerännyt askartelutarvikkeisiin, josko niistä tekisi joskus jotakin kierrätettävää niistäkin.

Ennen joulua vihjasin että haluaisin alkaa keräämään lumisadepalloja. Nyt palloja on jo kaksi. Toinen näistä on Tallinnasta. Arvaa kumpi?

Lumisadepallojen taustana on niitä takapihan puita, joiden säilyttämistä yritän valkoisine suojelunauhoineni anoa.
Antaisivat puiden kasvaa siinä... Please.
Moottorisahojen ääni kuului viime perjantaina jo ihan liian läheltä... Enhän mie paljon pyydä. Vain parin puun elämää. Luonnonsujeluhan pitää aloittaa siitä läheltä, omalta takapihalta...
...

8 kommenttia:

trina kirjoitti...

Sormia kyllä tahtoo palella, jos kameran kanssa ulkona nyt liikuskelee. Nuo hiutalepallot ovat kivoja. Lapsena meillä oli sellainen ja harmittaa, kun se on kadonnut tai särkynyt ja heitetty pois.

Rita kirjoitti...

Ihana tuo kuusikujan tien pätkä.

tia kirjoitti...

Tänään oli kaunis päivä ja kylmäkin, en ollut ulkona kuvaamassa. Kyllä tällaisella säällä sormet palelevat. Kivoja nuo lumihiutalepallot, minullakin yksi pieni.

Salka kirjoitti...

Hei Una ja iahnia kuvia olet taas ottanut!

Kylmää on täälläkin, en ole nenääni ulos pistänyt mutta ikkunastakin hohkaa kylmyyttä, hhhrrr....
Lumiasadepalloja minäkin kerään, tosin en ole niitä ostanut/saanut lahjaksi sitten Italian häämatkamme jälkeen. Olen ihaillut eräässä pienessä lelukaupassa olevaa keskikokoista lumisadepalloa, muttei siihen nyt ole varaa. Ehkä mä alan säästämään seuraavaksi siihen:)

Ihana lauantai-iltaa sinne teille!

TuijaR. kirjoitti...

Olisikohan tuo etummainen? :)

Meillä on pakkasta 23* eikä ulkona voi olla kuin hetken kerrallaan.
Kaunis aurinkoinen päivä muuten.

Una kirjoitti...

Trina

Siinäpä juuri onkin sormien jäätyminen lähellä. =)

Mie olen antanut paljon lumisadepalloja lahjoiksi. Nyt vasta iste innostuin, että minä alan keräämään NIITÄ itse. =)Rita
Itseasiassa siinä kohtaa on kokasta ja iäkästä tuijaa tai setripuuta, miksi sitä kukin tahtoo nimittää.
Niistä oksista olen napsinut kuvia muuallekin... =)


Tia
Niin oli. Miekin ensin aamusta vain takaikkunoiden takaa lasin sisäpuolelta kuvasin puita jotka ovat kaatouhassa. Niitä joihin laitoin pelastavaa valkoista nauhaa ja toivon, että kun ensi viikolla olen poissa täältä, ne puut saavat jäädä...


Salka
Kiitos. Semmosii räpsyjä. Niinku itsestänikin ennen ja jälkeen hiustenleikkuuni meidän vessassa. =)

Italialainen lumisadepallo on varmasti taivaalinen! =)))


Kiitos, mie olen ollut yksin kotona kun Hani oli ralleissa ja saivat auton maaliin asti. Jee! =)
Nyt tarvitsevat vieolä veljekset omaa aikaa.


Minusta tosin on outoa olla täällä talossa yksin mutta kaikkeen tottuu.

Sinulle onnea sinne...Kiitos TuijaR
Täällä taisi iltaa kohti pakkanen paheta. Käynpä kurkistamassa:
Juu, se on nyt taas -21,4...Kumpi on etummainen? Isompi vai pieni? =) Vein ne takakuistin kaiteelle lumeen kuvauksen ajaksi kun sisällä oli liian pimeää. =) Suurinpiirtein samalla kohtaa ne kaiteella ovat...=)

TuijaR. kirjoitti...

En tiiä miten mie silleen katsoin, vierekkäinhän ne on ihan selvästi. :) Tarkoitin sitä joulupukkia. Miekin tykkään lumisadepalloista kovin. Kaupassa on aina heilutettava jos sattuu kohdalle. :)) Itselläni on yksi, enkeli kultasateessa.

Una kirjoitti...

Tuija =)

No kyllä se isompi näyttäisi etuilevan jotenkin tuossa kaiteella. =)
Mutta ei, pienempi on Tallinnasta. Lumiukkonen. Isompi löytyi joulualesta lähimarketista.

Olen sellaisia enkeleitä itsekin joskus lahjaksi antanut mutta en älynnyt jättää yhtään itselle...

Noo, mää aloitan näistä kahdesta mun keräämisen. =)