17.11.2009

Ikkunalakanoita

...

...


MK:lla oli hiljattain riemukas postaus muutonjälkeisistä tunnelmista omassa blogissaan.
Meilläkin jouduttiin laittamaan joka huoneeseen uudet verhotangot koska edellinen asukas oli vienyt ne kaikki mukanaan.

Ensimmäiset verhotangot laittoi pyytämättä paikoilleen jo appikokelas muuttopäivänä. Olivat muuttoapuna täällä ja tuosta vaan, hän otti työkalut ja laitteli tangot, kuin se olisi ollut itsestäänselvyys että hänen ne pitää laittaa. =) Anoppikokelas teki meille lämpimiä voileipiä ja keksi oivat paikat muutamalle taloustavaralle, kuten leivänpaahtimelle, ruokailuvälineiden kuivauskorille ja talouspaperirullalle. Niissä paikoissaan ne esineet ovat yhä


MK:n koneompelukin kuulosti tutulta. Paitsi että mun ompelukone on rikki ja varastossa. Siis se vanha koneeni. Hani halusi ottaa sen muuttokuormaan kun hän haluaisi tutkia, mikä siinä on epäkunnossa ja korjata sen. Joskus. Mun uudemman ompelukoneeni sai tyttäreni omaan muuttokuormaansa. Hän sitä enemmän käyttikin. Hänellä ois nyt vanhojentanssipuvun miettimistäkin... =)

Minun pitää keksiä ikkunaverhoja lisää, sillä omassa muutossani olin toki pakannut ikkunaverhot isohkoon pahvilaatikkoon jossa päällä luki Verhoja. Kaikenlaisia verhoja. Pitsisiä valoverhoja, peittäviä puuvillaisia, silkkisiä, satiinisia... Mutta niin vaan tänne päästyämme, emme ole tähän päivään mennessä löytäneet verholaatikkoa mistään ja parissa ikkunassa onkin pelkät lakanat verhoina. Sellaiset valkoiset, joskus itse kotoa muuttaessani Mamiltani saamani. =)

Kyselin kadonnutta verhopahvilaatikkoa Miihkalilta ja Nunnukaltakin, joiden kanssa samaan aikaan meillä pakattiin muuttokuormia Lahdessa keskustassa asuessamme. Mutta laatikko pysyi kadoksissa. Pakkasin silloin samoihin aikoihin myös omia tavaroitani sekä olohuoneemme nurkkaan kierrätykseen menevää tavaraa, jota oli paljon. Koska nuorteni kämpille verholaatkko ei ollut joutunut, sen täytyi joutua kierrätykseen. Harmi.
Mutta toisaalta, joku sai kauniita verhoja. En mie sinne pakannut niitä vuosia ikkunoissa pitämiäni viininpunaisia sängynpeittoja. =) Ne päätyivät viimein roskiin omassa muutossani, koskapa aurinko oli jo vaalentanut kalpeat läikät niiden takapuolelle.

Nuo lakanat ovat ikkunoissa ihan ok. Katsoo sitten joskus jos ja kun rikastuu, jotain oikeasti verhoa. Onneksi Mamalta saimme rullaverhoja ja säleverhon, joilla tekee jo ihmeitä ikkunoille. Samoin saimme anoppikokelaalta kauniit verhot keittiöön. Yhdessä huoneessa on Hanin entiset verhot, joten kyllä tämä tästä pikkuhiljaa ihan kodiksi muuttuu.Edit: 18.11.2009 illalla:
Olin Maman luona tänään ja hän antoi mukaani ikkunaverhoja ison pinon. =)
Jee. Kiitos Mama-rakas. =)Una...

5 kommenttia:

Tekosyy kirjoitti...

Lakanat verhoina on ihan OK. Siskollani oli vuosia erivärisiä lakanoita verhoina ja ne olivat hienoja.

Mk kirjoitti...

No voi harmi sen verholaatikon kanssa!
Mutta hienoa että muutossa oli apujoukkoja - varsinkin siellä asennus ja huoltopuolella.
Ja kiitos, välillä tosiaan riemastutti meitäkin!
Onnistumisen ja keksimisen ilo, tai sitten se että vasta myöhemmin tajuttiin mitn homma olisi kannattanut hoitaa.

Harakka kirjoitti...

Munkin mielestäni lakanakangas on ihan hyvää verhokankaanakin!

Judy kirjoitti...

Lovely winter photos, but this is my favourite!! I never thought of cropping the photo like this, and it looks stunning!!! I hope this one is on a wall somewhere!

Una kirjoitti...

Tekosyy

Edllisessä asunnossa oli ruskeita lakanoita ikkunoissa joskus. Aurinko vaan nopeasti polttaa ne pilalle.


MK

Eilen rakas Mamani antoi minulle kaikenlaisia verhoja. =)

Harakka

Juu. Käy se paremman puutteessa. Puuvillainen ainakin. =)

Thank You Judy =)

I love made funny pictures...