23.11.2009

Hilda

...


Kukaan ei oikeastaan edes tiennyt miltä hän näytti. Hän oli vaan jäänyt luoksemme lapsuuden kotikotiin asumaan jostakin Suomi-filmistä. Hän vaan oli. Meidän syntipukkimme. =)

Vähän väliä tuli tilanteita, jolloin Hilda ei ollut muistanut tehdä töitään. Hän oli unohtanut joskus kanalan luukun auki yöksi. (Huijui!) Samalla kasvihuoneen ovi oli jäänyt levälleen. Ei hän ollut muistanut kerätä possuille vihantaa. Ei ollut tuonut pirttiin puita pakkasella tai oli kolannut pihan epämääräisesti. Ei hän keitellyt meille kahviakaan. Itse joi ja jätti kahvipannun pesemättömänä liedelle. Jääkaappiin hän ei hoksannut tuoda maitoa. Joku muu sai sitten tehdä työt kun Hilda vaan jossakin haaveillen hymyili, hyräili ja viilaili kynsiään.
Rontti Hilda!

Se sama Hilda lähti minun mukaani kun muutin aikoinaan pois kotoani. Hilda unohteli tiskata poissaollessani. Hilda ei jaksanut pedata sänkyäni. Imuria hän tuskin tunsi. Silitettävien vuori suureni. Aina Hilda lusmuili jossain ihan muualla.

Käydessäni Maman luona viime viikolla, Mama tokaisi Hildan unohtaneen hänen luonaan taas jotakin. Mie siihen, että meillä Hilda unohtaa edelleen tiskata! Aina Hilda on humputtelemassa jossain muualla! Onkohan hällä liikaa palveluspaikkoja? Haukannut liian ison kakun?


-Ihan kelvoton otus, Mama tykkäsi.
-No niin on!
-Pitäskö sille jo huomauttaa tästä? Voi Hilda...!


Kukaan ei oikeastaan vieläkään tiedä, miltä Hilda näyttää. Voisin kuvitella lisää, jotta ehkä Hilda yhä kulkee kuin rätisevän filminauhan takana kellertävän mustavalkoisissa vaatteissaan ja esiliinassaan, heilauttaa kultaisia kiharoitaan ja nauraa välillä heleästi vieraillemme:
-Kyllä maisteri on sitten mahdoton!
Ja katoaa kengät kopisten jonnekin muualle. Ehkä teille?-Una Reinman-...

15 kommenttia:

 1. Meillä mesoaa kotitonttu. Se sotkee paikat, tiputtelee lelut ympäriinsä, syö ruuat jääkaapista ja puuhastelee muutenkin meillä kuin kuningas kotonaan. Me muut, lähinnä kai minä, siivoamme sitten sen sotkuja. En ole koskaan tätä vikkelää kaveria nähnyt eli en myöskään tiedä, minkä näköinen meidän sala-asukki on.Meillä ei ole kotieläintä, joten kai me yhden kotitontun tarvitsemme.

  VastaaPoista
 2. Hetken luulin, että oon unohtanu tulla käymään!
  Kun käyn ystävälläni siivoomassa, niin mun nimeni on Hulda!
  Huldan tärkein tehtävä on oikeastaan rupatella mukavia ja juoda kahvia Sacher-kakun kera.
  Kerran Hulda vähän turhautui kun talo oli niin siisti, ja tokaisi että imurissakaan ei kolise ees hiekanmurunen. Seuraavalla kerralla eteisessä oli pikkarainen hiekkakasa.... ihan Huldan mieliksi:)
  Huldan oma huusholli onkin sitten ku Ämmässuon kaatopaikka=O

  VastaaPoista
 3. Minusta tuntuu, että Hilda viettää täällä joskus pidempiäkin aikoja...

  VastaaPoista
 4. Olenkin ihmetellyt mitä koirat etsivät nurkista ja sänkyjen alta.
  Sitä outoa otusta joka meillä käy mylläämässä kaikki paperini ja rojulaatikkoni sekaisin, ja vielä tunkee niihin lisääkin tavaraa.

  VastaaPoista
 5. I am loving your series of frost photos!

  VastaaPoista
 6. Hilda on meillä käydessään jo hieman vanhuudenhöperö. Eilenkin Hildan piti laittaa soppakippo mikroon lämpiämään, mutta hän laittoikin sen jääkaappiin. :)

  VastaaPoista
 7. No, nyt selvisi, mistä meilläkin on niiiiiin paljon aina kuraa ja santaa sisällä asti!
  Ihan joskus keittiössä asti koiran ruokakupille saakka!
  Sekö Hilda täälläki olisi käynyt, eikä ole jaksanut tai viitsinyt kenkiään riisua?
  Voi Hilda, pitää kyllä löytää hänet, että saan vähän neuvottua, miten kurailmoilla toimitaan, kun koiran päästää sisään!!!
  Sen jalat on pestävä!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteista. =)  Voi olla että hajamielinen Hilda on ollut välillä Hulda.

  Erkki se ei kuitenkaan ole koskaan ollut. Siitä olen varma. Aina se on ollut naispuolinen, koska lapsuuteni kodissa eivät miespuoliset siivonneet, niin nimi täytyy olla naisnimi.

  Siinäkin muuten pojasta on polvi parantunut eli minun pikkuveljeni ja minun poikani kyllä siivoavat, eli nykyään miehetkin ovat siistejä. =)
  Meidän naisten rinnalla.

  Tai joo älkää katsoko meidän siivouskaappiin. Siellä on kaikkea joka odottaa vielä omaa paikkaansa... =)

  VastaaPoista
 9. Yhtä huoleton Hilda siivoaa meilläkin. Ei edes astianpesukonetta saa aina ajoissa tyhjennettyä. Vasta, kun puhtaat astiat loppuvat, saa hänet pakotettua hommiin, hmph!

  VastaaPoista
 10. Ansku =)

  Noin kävi meilläkin kun sellainen apk oli talossa. =)
  Nyt Hilda karkaa omille teilleen aina kun tiskipöydällä on likaisia astioita...

  Taitaa olla allerginen tiskeille.

  VastaaPoista
 11. Meillä töissä se on JOKU, joka jättää tekemättä tai tekee jotain hullua. Työlistassa hänen nimeään ei ole, liekö vapaaehtoistyöntekijä. Kukaan ei ole häntä nähnyt!

  VastaaPoista
 12. Anonyymi =)

  Selkeästi
  Hilda on sielläkin...=)

  VastaaPoista
 13. Meillä on ollut jo kauan uskollinen Hilma. Se on pessyt astiat nurisematta, mutta jokin aika sitten se lopetti. Vaikka silitämme sen kiiltävää valkoista pintaa, se ei ole kuulevinaankaan meidän valituksiamme. Se tarvitsee miehen kosketusta, vieraan miehen kosketusta. Mutta se maksaa. Jouluksi Hilma on pakko saada hyvälle tuulelle, muuten koko joulunaika menee tiskaamiseen, ja Hilda ja Erkki eivät pidä siitä ajatuksesta.

  VastaaPoista
 14. Ihana Anna! =)

  Varmasti se vieras mies pitää nyt saada taloon.
  Pitäähän Hilman piristyä juhliin. =)

  VastaaPoista


♥ Kiitos kommentistasi! ♥