Translate

10.11.2009

Asianajajia

...
















Tälle päivälle luvattiin lumimyräkkää. Sain kuin sainkin 30.n jo alennusmyynnissä olleen tulppaanin sipulit kaivettua eilen takapihan kukkapenkkiin jonka sentäs viime viikolla ehdin möyhentää ja leikata poikki perennat, jotka pitkin pihaa pituuttaan makailivat maassa. Pienen pussin ale-krookuksiakin piilotin pehmoiseen jääkylmään multaan paljain sormin, joita hiukan tuo puuha paleli. Parempi sipulit maahan myöhään kuin ei silloinkaan?

Toiveenani on että keväällä nuo kukat loistavat suoraan olohuoneen ikkunaan. Jos eivät myyrät syö pois sipuleita. Lumikelloja en enää löytänyt mistään kaupasta, mutta nuokin kukkasipulit lämmittivät sieluani. Nyt en ole enää huolissani kevätkukkasista. Enkä ovenpielen ja kuistin kukistakaan.















Sillä rakensin kyseisiin paikkoihin tällaiset rahattoman viherruukut. Vanhojen terracottaruukkujen pohjalle sammalta ja päälle metsäkoneen alle jääneen katajan oksia, mäntyä ja kuusta, sekaan pari silkkikukkaa ja kokonaisuutena ne ovat talvikukkien asianajajia tässä ensi kevättä odotellessa.

Luulen, (ja toivon) että nämä AA:t ajavat asiansa hyvin. =)


-Una-


Tulppaanikuva on Maman puutarhasta keväältä 2008


...