20.8.2009

Anteeksi Canon

...Maman puutarhassa huomasimme että
kuunliljojen lehdissä oli vettä...Olemme Hanin kanssa kuvanneet samoja asioita samoissa paikoissa. Olemme alkaneet nähdä asioita samalla tavalla. Usein minulla ei ole ollut nykyään kameraa lainkaan mukanani. Alemmissa kuvissa oli vielä Miihkalin kamera lainassa, mutta nyt kun poika muutti yliopistokaupunkiin, ei ole enää sitä ihanaa lainakameraa. Mutta mie "ohjaan" Hania. Pyydän häntä kuvaamaan jotakin tiettyä juttua haluamallani tavalla ja sittemmin saan itselleni käyttöön sen kuvan. =) Tosin aina mainitsen, kenen kuvaama se on, kamerasta riippumatta. Niinhän netiketissä pitäisi käyttämistään kuvista, aina ilmoittaa kuvaaja...

Toki Hani siis todellakin osaa ilman minuakin ottaa ihania kuvia!

Ennen miun porukkaani tutustumistaan Hani ei edes välittänyt kuvaamisesta. Miun ja Miihkalin innostus tarttui kuitenkin pian Haniinkin ja hän on kehittynyt loistavaksi kuvaajaksi poikani lailla. Miun omat kuvani eivät kehity vaikka olenkin kuvaamista rakastanut koko ikäni. Jonkinlainen sukuvika käsittääkseni. Näin olen ymmärtänyt...

Saisin kuulemma käyttää Hanin vanhempaa (ei järkkäri) kameraa. Hänen kaikki laitteensa ovat Sonyja. Minulle Canonin nimeen vannoneena ja Canoneihin tottuneena merkkiuskollisena on Sony olevinaan toiminnoiltaan niin kovin erilainen... =)

Miihkali oli tosin jo järjestänyt Jake-esikoisen tilaamaan miulle oman Canonin, mutta minua kipeämmin järkkäriä tarvitsi Nunnukka omassa opinahjossaan joten se kamera on tyttäreni lempeissä käsissä siellä kolmannessa opiskelukaupungissa. Kiitos siis esikoiselle ja keskimmäiselle että pikkusisko voi suorittaa oppilastöitään omalla kame... Canonilla. =) Minulle Miihkali luovutti tilapäiskäyttöön Samsungin digipokkarinsa. Sekin on ihan ok, mitä nyt näyttö naarmuuntunut pojan armeija-aikana... =)

Mie lupaan opetella käyttämään kokonaisvaltaisesti Hanin vanhaa Sonya, vaikka tunnenkin itseni samalla ihan petturiksi. Anteeksi Canon...

© Una ReinmanKuvattu Mamani puutarhassa...
...

7 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Canon pärjännee ilmankin :). Minulla on ollut useita Canoneita sekä yksi erittäin hyvä Sonyn pokkari ja nyt Ricoh'in erittäin hyvä pokkari. Sony on ihan jees! Eikä kamera niitä kuvia ota ja käsittele :).

Una kirjoitti...

Pellon pientareella

Canon pärjää kyllä ilman minua...

AAMU kirjoitti...

Tottumus toinen luonto. Minä taas olen Nikon-ihmisiä, vaikka kuvaan karamellinpunaisella Panasonicin Lumixilla. Filmi-Nikon viettää eläkepäiviään, digi-Nikon odottelee vielä kaupan hyllyssä.

Pieni Lintu kirjoitti...

Nikonin nimeen vannon minäkin! :) Tykkään meidän kamerasta, se ei ole pokkari mutta ei järkkärikään..vaan sopivasti siltä väliltä! Tosi hyvät manuaaliset asetukset. Tosin minä en niitä vielä kovin hyvin osaa käyttää - onneksi on palikka-aivoille tarkotettu automaattiasetus.. ;) Coolpix 4500 meillä. Vanha ku mikä..mutta hyvä ja hyvä kennonlaatu korvaa pixeleiden vähyyden. Ja ei ulostyöntyvää zoomia mikä monissa hajoaa ekana! :)

SuviAnniina kirjoitti...

Tekevälle sattuu ja pienet hairahdukset sallitaan ;-) Canon rules!

vintti kirjoitti...

Min' vannon Sonyn nimeen.
Ehdottomasti Sony.

On muuten ihan ykköskamera, vaikka inansa aliarvostettu.
Kokeile, voit vaikk ihastua.

vintti

Una kirjoitti...

Aamu
Niin se on paljon se, mihin tottuu...


Pieni lintu
Minä taas totuin ja tykästyin einiten poikani järeään Canoniin jonka poika meni ja myi pois yliopistokaupunkiin muutettuaan ja osti itselleen entistä ehomman. Canonin tietenkin. =)

Jos oisin ollut rahoissani, oisin itse ostanut pojalta Canonin...


SuviAnniina
Jes. =)
Ehkä joskus taas minullakin... =)Vintti
No, eilen mie kuvasin Maman puutarhaa Hanin vanhemmalla Sonylla ja pidin kovasti kuvaamisesta silllä. =)

Ei Sony miusta ole aliarvostettu lainkaan. Soon hyvä merkki.
Hyvä peli. =)

Ja ompa nyt miullakin jotakin millä kuvata, koska se kuvaamisen rakkaus on aina sisimmässäni...