Translate

29.10.2008

P-sanoja



.















1. Poikanen
Poikanen-sanaa käytetään kun puhutaan linnunpojista. Mielestäni niin voi sanoa myös ihmislapsista, niin tytöistä kuin pojista. Poikasiahan he kaikki aikanaan ovat. Poikasesta isommaksi hiljalleen kasvavat ja omat siivet saavat.

2. Puutarha
Hiljainen unelma joka kuiskii korvissa...

3. Peruna
Rakas peruna on suuri herkkuni. Saatan syödä pelkkää muusia tai ranskalaisia tai liiskaan keitettyjä perunoita lautaselleni mössöksi ja syön sen flooran kera. Peruna ei satuta miun oikuttelevaa vatsaani.

4. Puuro
On toinen vatsan hellitsijä. Kaura-sellainen. Lapsena kaurapuuroon piti aina laittaa sokeria. Nyt en voi ymmärtää, kuinka olen voinutkin sotkea lempeään kaurapuuroon jotain sellaista... =)

5. Peti
Pitää olla sopivan pehmeä, että siinä on hyvä nukkua. Kovalla pedillä selkä tulee kipeäksi. Peti pitää aamuisin aina pedata. Muuten koko huusholli on sotkuisen näköinen jos peti ei ole pedattuna.

6. Puro
Keväinen sanansaattaja tulevasta kasvukaudsta. Vettä en lakkaa koskaan ihailemasta, on se sitten merenä, järvenä, purona, juomalasissa juomana, ikkunassa huuruna, nummilla usvana tai pakkasessa jääpuikkoina.

7. Piano
Soitin, jota olisin halunnut oppia soittamaan. Kuuntelin ihaillen tuota ihmeellistä musiikkilaatikkoa sormeilevien luokkakavereideni esityksiä koulussa. Myöhemmin sain tietää, että jotkut olivat vastahakoisesti joutuneet menemään soittotuneilleen. Miten joku saattaa kieltäytyä opettelemasta jotain niin ihanaa, kuin soittotaito... =)

8. Puu
Puu on kaunista. Se on lämmin elementti sisustuksessa. Sielun rauhoittaja metsässä ja erittäin tärkeä elävä elementti myös kaupungisssa. Puussa on jotain samalla herkkää ja samalla kovaa.
Lapsena rakensin puumajan villiin omenapuuhun.

9. Pinsetti
Tärkeä kapistus. Ilman sitä kulmakarvani kasvaisivat mattona silmäluomissa ja yhteen nenän päältä, kuin Frida Kahlolla. ;D

10. Puolinainen
Hauska sana. =) Onko se puoliksi mies ja puoliksi nainen?

Lisään tähän bonuksena Punaisen värin,
sillä se on hyvin rakas ja voimia antava väri... =)



Kommentoi tähän loppuun ja minä annan sinulle kirjaimen.
Kirjoita kymmenen sanaa, jotka alkavat sillä kirjaimella journaliisi
ja lisää mukaan selostus, mitä kyseinen sana merkitsee sinulle ja miksi.