Translate

9.7.2008

Mitä korua kantaisit?

.















Briljantteja ajatuksia miettiessäni ( jostain kumman syystä ;D ) löysin mielenkiintoisen sivuston: Energiakeskus Indigo on kerännyt listan kivien, kiteiden, mineraalien ja muutaman muun aineen ominaisuuksista.
Heidän sivustonsa kertoo mm näin:


"AKAATTI
Akaatti erottaa totuuden, hyväksyy olosuhteet, on voimakas tunteellinen parantaja ja tasapainottaa fyysistä energiaa. Akaatti antaa kantajalleen rohkeutta ja itseluottamusta.

AMETISTI
Rohkaisee sisäiseen rauhaan, taistelee riippuvaisuuksia vastaan, kuljettaa energiaa ja omaa korkean henkisen värähtelyn - hyvä meditaatiokivi. Ametistin uskotaan myös karkottavan kielteisyyttä ja luovan rauhallisen ympäristön.

BERYLLI
Puhtautta edustava berylli edistää selvänäön avaamista, kohottaa rohkeutta ja helpottaa stressiä. Se kasvattaa itsevarmuutta ja rauhoittaa mieltä rohkaisten myönteiseen elämänasenteeseen.

GRANAATTI
Kasvattaa terveyttä, uskollisuutta, mielikuvitusta ja tasapainottaa energiavirtoja. Punainen granaatti hillitsee myös raivoa omaa itseään kohtaan ja sen kerrotaan suojelevan painajaisilta.

HELMI
Herkistää kyynelille ilossa ja surussa, poistaa tunteellisia epätasapainoja, auttaa näkemään oman itsensä oikeassa arvossa.

HEMATIITTI
Sen sanotaan olevan maadoittava ja tervettä talonpoikaisjärkeä sekä eloonjäämisviettiä edistävä kivi, jota suositellaan myös unettomuuteen. Hematiitti stimuloi keskittymistä, poistaa itse asetettuja rajoituksia ja omaa vahvan yang elementin.

HOPEA
Hopeaa pidetään energian opastajana. Se helpottaa stressiä ja parantaa puhetta. Hopea omaa naisellisen energian.

JADE, SINIVIHREÄ
Kehittää hitaasti, mutta varmasti kohti rauhaa ja kärsivällisyyttä.

KORALLI
Korallin sanotaan suojaavan pahaa vastaan. Se kasvattaa iloa ja mielikuvitusta, ratkaisee ristiriitoja ja auttaa toisista huolehtimisessa.
(Korallit tuovat onnea vaaka ja kalat horoskooppimerkeille.)

KULTA
Kulta on muinaisten uskomusten mukaan puhdistava, parantava ja tasapainottava metalli. Se vetää puoleensa kunniaa ja omaa maskuliinisen energian.

KVARTSI
Yksi planeettamme voimakkaimmista kivistä muun muassa muotonsa vuoksi - se on ohjelmoitava kivi, joka lopettaa pahoja tapoja päänsärkyjen ohella.

MALAKIITTI
Malakiitti on onnekkaan rahan kivi ja se auttaa unen saannissa, astmassa sekä synnytyksessä.

MERIPIHKA
Meripihka omaa vahvan yhteyden maahan ja se on voimakas parantaja sekä puhdistaja kaikilla tasoilla. Meri- pihka on yliaktiivisuuden ja stressattujen hermojen rauhoittaja, se löytää huumoria ja iloa sekä stimuloi älykkyyttä. Fyysisellä tasolla meripihka täyttää kehon aurinkoisella elämänvoimalla ja imee pois kielteistä energiaa, kuten sairauksia ja kipuja

ONYKS
Helpottaa stressiä ja surua sekä vahvistaa itsensä hallintaa ja moraalia.

OPAALI
Herkän värähtelyn omaava opaali auttaa muistamaan edellisiä elämiä, se tuo esiin sisäistä kauneutta, uskollisuutta ja näkökykyä. Fyysisellä tasolla se kasvattaa elämänhalua sekä hoitaa muun muassa tulehduksia ja kuumetta

RUBIINI
Rubiini suojelee herkkiä luonteita ja rohkaisee intohimoon elämää kohtaan.

RUUSUKVARTSI
Romanttinen ruusukvartsi on tunnettu kautta historian ehdottoman rakkauden kivenä, jonka ominaisuuksiin yhdistetään myös fyysisellä tasolla sydämen parantaminen sekä surun ja pelon haihduttaminen. Ruusukvartsi opettaa meitä myös antamaan anteeksi. Muinaisuskomusten mukaan se auttaa vähentämään painoa ja ryppyjä sekä kasvattamaan itsevarmuutta.

SAFIIRI
Safiiri tunnetaan viisauden kivenä, jokaisella eri värisävyllä on oma erityinen viisautensa. Safiiri motivoi myös päämääriin, vahvistaa uskollisuutta ja on erittäin henkinen kivi

Sininen safiiri on suojeleva kivi, joka perinteisesti yhdistetään puhtauteen ja henkiseen totuuteen.

SMARAGDI
Kohottaa erottelukykyä, inspiroi syvään sisäiseen tietämiseen ja auttaa totuuden löytämisessä sekä ilmaisemisessa.

TIIKERINSILMÄ
Muinaisuskomusten mukaan tiikerinsilmä on nimensä mukaisesti hyvin suojeleva kivi, joka opettaa pysähtymään, katselemaan ja kuuntelemaan ennen seuraavaa isoa loikkaa eteenpäin. Kivi on hyvä työasioille, sen kerrotaan lisäävän itseluottamusta ja vapauttavan stressistä.

TIMANTTI
Valkoista, puhdasta valoa oleva timantti tuo puhdistuksen, harmonian ja rakkauden sekä yltäkylläisyyden. Timantti on myös energian monistaja. Timantti tuo selkeyden, kirkastaa ajatuksia ja auttaa valaistumisessa.

TOPAASI
Topaasi kasvattaa ymmärrystä ja sallii olemisen ilman suorittamista. Se auttaa valaisemaan omaa polkua päämääriä kirkastaen ja sisäisiä voimavaroja huomioiden.

TURMALIINI
Shamaanien kivenä pidetty turmaliini helpottaa väsymystä ja anemiaa sekä kasvattaa menestystä ja rakkautta. Psykologisesti turmaliini auttaa ymmärtämään itseään sekä muita.

UNAKIITTI
Oman voiman tunnetta kohottavan unakiitin ominaisuuksiin kuuluvat lempeys, rauhallisuus ja karismaattisuus. Se tasapainottaa tunnekehoa ja vapauttaa tukkeumista erityisesti sydänchakran alueella. Unakiitilla on myös kyky muuttaa kielteisiä asioita myönteisiksi.

ZIRKONI
Zirkonin kerrotaan olevan avuksi matkoilla, se tuo onnea ja suojaa onnettomuuksilta."




Ja mikä sitten on briljantti? =)
Se on jalokiven hiontamuoto. Briljantti, on hiottu timantti. =)
Tuo Unakiitti on kyllä aika mukava vihreänpunertava kivi.
-Ihan miun silmälle mieluinen. Korallitkin ovat mukavia. =)
Mutta ehkä mie tarvitsisin akaatin, ametistin, beryllin, granaatin, hematiitin, kultaa, malakiittia, meripihkaa, onyksin, opaalin, rubiinin, ruusukvartsin, tiikerinsilmän, turmaliinin ja, ja, ja zirkonin...!
Ohos, mikä kuorma!

PS: Tarvitsen lisäksi siis myös kottikärryt... ;D


Mitä korua sie kantaisit?



Timantteihin liittyen...
Kultaan liittyen...
.