Translate

14.7.2008

Kimalaisten kulta-aikaa

.

Digitalis purpurea







































Nunnukka-tytär sen keksi, kun istuimme perjantaina iltaa Maman puutarhassa ja katselimme ja kuuntelimme kuinka eri kokoiset kimalaiset kävivät vuorotellen jokaisessa kukoistavassa sormustinkukan suipossa, tosiaan entisaikojen sormustinta muistuttavassa kukassa kurkkimassa. Nyt näyttäisi että ainakin kimalaiset ovat palanneet sankoin joukoin piiloistaan. Ne pörisivät kukan sisällä kuin kujerellen ja jotkut niistä pörriäisistä näyttivät vallan menevän pyörälle päästää kukkapaljoudessa. Vai medenkö tainnuttamana jotkut niistä hetken aikaa ihan kuin läähättivät jonkun kukan sylissä paikoillaan?

Tyttö keräsi maahan pudonneita kukkia ja huomasi, että ne muistuttivat kuin miniatyyrimalleina aivan oscarvoittajatarfilmitähtien juhlapukuja.
Sellaisia huippusuunnittelijan luomia, järkyttävänhintaisia,
olkaimettomia ja takaa hivenen pidempiä...







































Maman puutarhassa olikin aivan ällistyttävän upeita sormustinkukkia ja niitä oli valtavasti! Onko tämä kesä ollut sille lajille erityisen suosiollinen? Suurin osa kukista oli minua pidempiä! Ja miekin olen sentäs 164 cm pitkä.
-Tosin perheeni lyhykäisin. =)





PS: Jos koskettaa sormustinkukkaa (Digitalis purpurea), pitää pestä kädet. Kasvi ja varsinkin sen lehdet ovat myrkylliset, joten sitä ei suositella lapsiperheiden puutarhoihin.

PS2: olenkin sitten virallisessa mittauksessa vain 163,5cm. =)




.