Translate

3.6.2007

Aleksanterinleivokset

.

Nämä leivokset sopivat hyvin kesäpöytään.





















Aleksanterinleivokset
(10-12kpl)

Leivospohjaan:
1 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200 g voita
1 kananmuna

Täytteeseen:
2½ dl omena- tai vadelmahilloa

Kuorruteeseen:
1 pkt tomusokeria
3 rkl vettä
pari tippaa sitruunanmehua
hieman punaista karamelliväriä



Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon pehmeä voi ja nypi seos murumaiseksi.
Lisää seokseen kananmuna nopeasti sekoittaen.
Kauli taikina leivinpaperin päälle 30 x 25 cm kokoiseksi levyksi
ja paista leivospohjaa 175 asteessa 15 minuuttia.
Jaa levy lämpimänä kahtia ja peitä toinen puolisko hillolla.
Nosta toinen levyn puolikas sen päälle.
Leikkaa kerrostettu levy suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi
ja anna jäähtyä rauhassa.

Sekoita tomusokeri, sitruunanmehu ja vesi ja värjää karamellivärillä.
Levitä kuorrutus kostutetun veitsen avulla leivospalojen päälle.






Kuva on Mamin Aleksanterinleivoksista.
Lisää ohjeita tällä sivulla.