Translate

28.9.2006

Kotikoti


Tule pyörävarastoomme polkupyörän ja ostoskassiesi kanssa. Kurkota ensin pikkuruiselle, kapealle ovelle avaimellasi, avaa lukko ja yritä vetää ovi auki. Ovensulkijajousi on niin kireällä, että ovi livahtaa yhdestä kädestäsi takaisin kiinni ja kotiavain tipahtaa maahan. Toisella kädellähän sie tuet sitä polkupyörääsi, kun siinä on niin paljon ostoskasseja, ettei se pysyisi pystyssä ilman tukea. Pelkän pyörän oman tukijalankaan varassa.

Nosta kassit pois pyörän kyydistä ja laske ne maahan että saat pyörän pysymään paikoillaan, ja nosta avaimesi. Oikeastaan olisi ollutkin mahdotonta tunkea pyörä kasseineen ahtaasta ovesta. Avaa ovi uudelleen ja kisko pyörä ovelle, kohdista se kapeaan oviaukkoon, johon se juuri ja juuri menee, ja tönäise jäykkää ovea, jotta pääset puoliksi samalla pyörän kanssa eteenpäin varastoon. Tönäise kylkeesi kalahtanut ja rystysiisi iskeytynyt ovi uudelleen auemmaksi että saat loput pyörästä sisään. Et ihan ehdi, ja ovi kolhii pyöräsi takalokaria ja lämähtää ryskyen kiinni.

Raivaa toisella kädelläsi muiden polkypyöriä, skeittilautoja, suksia, muovisia pulkkia, liukureita, potkulautoja ja lastenrattaita, että saat pyörän mahtumaan PYÖRÄvarastoon.
Äkkiä pyörä seisomatuelleen ja ulos ovesta, sillä ne ostoskassithan ovat pihalla.
Sielä jo kaksi viikaria tonkii pitkällä tikulla ostoskassiesi sisältöä. Pojat juoksevat hirvittävästi karjuen talon taakse. Pelasta kassit ja etsi avain uudelleen, avaa ovi ja änkeä kassien kanssa sisään, vie ne pyörävaraston sisäovelle odottelemaan ja käy lukitsemassa pyöräsi.
Onnittelut, olet pääsyt sisälle pyörävaraston ovesta!
Muista laittaa laastari rystysiin...

Autotalleille voit ajaa lähelle autollasi. Nousematta paikaltasi voit osoittaa kaukosäätimellä ovea ja hetken hurina, ja ovesi on auki. Aja sisään ja se (auto) on siinä. =)

Keittiö ei saa olla ulko-oven läheisyydessä, heti eteisen jälkeen.
Sillä jos se olisi siihen suunniteltu, sinne voisi nopeasti kantaa läähättämättä ostoskassinsa, kengät eteiseen potkaistuaan. Eikä ruokia voisi raahata selkä vääränä koko huoneiston poikki, keittiöön päästäkseen. Eikä matkalla sinne kompastuisi mattoihin, lapsiin, koiriin ja kissoihin...
Siinähän menettäisi monta hyvää kokemusta, mustelmaa ja ärräpäätä.

Keittiö on huoneiston parhaimmalla paikalla.
Sieltä on mukavat näköalat.
Muttei tuuletusikkunaa, vaikka siellä valmistetaan ruokaa liedellä, jonka päällä on kokkaajan näkyvyyttä ja kokkausmukavuutta estävä kiinteä, metallinen, turha hökötys.

Sitä kutsutaan liesituulettimeksi. Muttei se mitään tuuleta. Se puhaltaa... Höyryt ja käryt ja suoranaiset savut tekevät hauskan mutkan sen hökötyksen kohdalla, ja leviävät sitten sen hökötyksen lipan alta vapaasti muualle huoneistoon. Vai sitäkö nimi liesituuletin juuri tarkoittaa?

Keittiön vieressä on wc. Yleensä jollain on vessahätä, varsinkin juuri kun syödään aamu- tai iltapalaa... Ja toiset kuuntelevat ja syövät, ja leikkivät olevansa kuuroja.
Tai wc on olohuoneen yhteydessä oleva "kaikukoppi" ja kun tulee vieraita, syntyy vaivautunut hiljaisuus vessaäänistä. Vessassaolija puolestaan tykkää laulaa ja viheltää wc:ssä puuhaillessaan, sillä kaiku on niin mukava...
"O sole mio...!" =D

Makuuhuoneiden pitää sijaita tien tai parkkipaikan puoleisessa päässä huoneistoa, lähellä ulko-ovea. Makuuhuoneiden ovien pitää aueta makuuhuoneisiin päin. Sillä huoneeseenhan jäisi aivan turhaa tilaa yhdelle seinälle, jos ovi aukeaisi poispäin huoneesta. ;D



Just...
Unelmakoti täytyisi itse suunnitella...