Translate

24.12.2005

Jouluaattoaamu

.















Kauppamatkalla kurkkasin Tarjoustalon pihattoon, josta parina vuonna olemme ostaneet tanskalaisen pehmytneulaksisen ja ihanan kuusen, että onko siellä yhtään karsittuja oksia maassa. Ajattelin ottaa niitä ja tuoda kotiin kuusen tuoksua tuomaan. (Semmoosesta pehmytneulaskuusesta ei tule ikäviä punaisia kutiavia näppylöitäkään käsivarsiin, niinkuin AINA oikeasta kotokuusesta tuleepi...)
Mie hämmästyin suuresti, kun isossa kyltissä luki:


LOPUT KUUSET VAIN 1E

Ja niinpäs valikoin äkkiä yhden eheän ja symmetrisen paketin ja maksoin palelevalle naiselle 1 euron ja lähdin raahaamaan jäistä ja painavaa kuusta kohti Hanin autoa, jossa Nunnukka ja Hani odottelivat. Hani hyppäsi ulos autosta ja tokaisi:
-"Sä tosiaan ansaitset selkääsi!"
Muistaen siis miun lupauksen, että jos puhunkin kuusesta, saa mulle antaa piiskaa!!!
Mutta Hanikin naureskeli, kun kerroin, että kuusi maksoi vain EURON!
Wau! Survoimme kuusen takapenkille ja mä jouduin sitten istumaan jäisen kuusen kanssa, ja Nunnukka pääsi eteen mun paikalleni...

Kotona kuusta sulateltiin kylppärissä ja nyt se seisoo paikoillaan, Nunnukan koristamana tuolla "turhassa tilassa".

Nunnukka meni sitten tapansa mukaan koristellun kuusen alle maate selälleen, ja katseli onnellisena kuusta alhaaltapäin, niin kuin hällä on aina ollut tapana.
- "No NYT tuntuu joululta!" tyttö tokaisi.


Miun veli toi toissapäivänä ison kuorman hedelmiä, makeisia, kahvia, Mamin leipomia kakkuja ja kotijuuston, herkkukurkkuja... Ne olivat kaikki miun porukat lähettäneet jotakin... VAIKKEI mittään saanu olla...

Mie laitoin sitten heillepäin kuorman suklaata ja keksiä ja veli vie sen tänään, aattona, mennessään viettämään joulua Maman luo. Sisko avokkeineen ja Mamin Hanikin ovat siellä.
Ei tarvii Maman olla yksinään...


Kinkku tuoksuu ja kuusi tuoksuu...
Kai se nyt on sitten joulu.
Maassa on hanki ja ihmisillä on hyvä tahto. =)